Rigoletto

Foto: Herning Teater
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Østergade 37

7400 Herning

Kontakt

E-mail:mch@mch.dk

Telefon:+45 99 26 99 26

Website

www.mch.dk

Lørdag 14. november 2020 kl. 19:30.

STÆRKE FØLELSER, SMUK MUSIK OG KENDTE OPERAARIER

Giuseppe Verdi har forvandlet Victor Hugos skuespil Le roi s’amuse (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende historier i operahistorien. Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Melodierne i Rigoletto er nogle af de mest kendte i musikhistorien. Verdi var da også så overbevist om, at han havde skrevet et mesterværk, at han afkrævede sine sangere fuldstændig tavshedspligt. Han forbød endda tenoren at fløjte arien La donna è mobile uden for teatret før premieren. Men siden 11. marts 1851 har melodierne fra Rigoletto lydt igen og igen verden rundt.

Opera i 3 akter. Førsteopførelse 11. marts 1851 på Teatro La Fenice i Venedig. Synges på italiensk med danske overtekster.

GRATIS OPERAINTRODUKTION VED LEKTOR AAGE CHRISTIANSEN KL. 18.30

Musik: Giuseppe Verdi Libretto: Francesco Maria Piave efter skuespil af Victor Hugo
Instruktør: Ulrich Peters Dirigent: Tecwyn Evans
Orkester: Aalborg Symfoniorkester
Medvirkende: David Kempster/Jaco Venter (Rigoletto), Susanna Andersson/Clara Thomsen (Gilda), Diego Silva (Hertugen af Mantova), Alexander Anisimov/Zaza Gagua (Sparafucile), Johannes Mannov/Jakob Zethner (Grev Monterone), Dorothea Spilger (Maddalena), Hanne Hohwü Houmøller (Giovanna), Jens Bové (Grev Ceprano), Lina Valantiejute (Grevinde Ceprano), Morten Wang (Marullo), Joan Ribalta (Borsa), Eline Denice Risager (page), Jani Kyllönen (vagt) samt Den Jyske Operas kor.
Producent: Den Jyske Opera

ARRANGØR: HERNING TEATER HERNINGTEATER.DK - HERNINGTEATER@MAIL.DK

TID
Lørdag 14. november 2020 kl. 19.30

VARIGHED
2 timer og 45 min. inkl. pause

STED
MCH Herning Kongrescenter Østergade 37 7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her

WEBSITE
Besøg Herning Teaters hjemmeside her

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salen. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9999 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

 

Adresse

Østergade 37

7400 Herning

Åbningstider

14 Nov 20 / 14 Nov 20

lørdag

19:30 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af