©  Foto:

Rhinsten, rumklang og rober - Operakostumer på Herningsholm Museum

Torsdag til søndag kl. 12.00 - 18.00 fra d. 15. august - 8. september. Fernisering d. 11. august.

Kan en midtjysk herregård rumme nogle af verdenshistoriens største operaer? Det afprøves under Herning Opera Festival 2024!

Her vil Museum Midtjylland i samarbejde med Herning Operafestival og Den Jyske Opera udstille en række pompøse operakostumer.

Den Jyske Opera har venligst udlånt kostumerne, der har haft deres virke i udvalgte operaopsætninger så som Tryllefløjten, Tosca og Ravnen. Gæsterne får mulighed for at orientere sig om kostumernes ophav, design og virke.

Til de mindste vil der i et separat rum være opstillet sminkebord med spejl. Her kan børnene frit give sig i kast med sminkekunsten og operaverdenens mange ansigter.

Fernisering
Udstillingen 'Rhinsten, rumklang og rober' åbnes officielt ved en reception på Herningsholm Museum søndag den 11. august kl. 14.00-15.30. Herning Opera Festival har udviklet en rundvisningskoncert, hvor guitaristen Allan Sjølin og operasangerinden, mezzosopran, Nanna Bugge Rasmussen, fremfører værker, der relaterer sig til de udstillede kostumer.

Og Museum Midtjylland byder selvfølgelig på bobler og snacks. Der vil i udstillingsåbningens anledning være gratis adgang for publikum på dagen - men der er et begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig.

Åbningstider
Udstillingen har derefter åbent torsdag til søndag kl. 12.00 – 18.00 fra og med den 15. august til og med den 8. september. Entré er kr. 50 for voksne. Børn under 18 år har gratis adgang.

Vel mødt til operastemning på den gamle herregård.