©  Foto:

Rasmus Tantholdt - Fortællinger fra verdens brændpunkter

Tirsdag 26. marts 2024 kl. 19.00.

De fleste danskere kender ham fra skærmen og har set og hørt ham rapportere nøgternt og nuanceret fra konflikter og krigszoner i hele verden, ikke mindst Mellemøsten. Nu kan du møde ham i MCH Herning Kongrescenter 26. marts 2024 og høre hans foredrag ’Fortællinger fra Verdens Brændpunkter’.

Journalist Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent på TV 2 og har rejst i og rapporteret hjem til tv-seerne fra diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, såsom Det Arabiske Forår og krigene i Irak, Afghanistan og Syrien.

Han var den eneste skandinaviske journalist, der rapporterede fra Kiev i de kritiske uger under russernes invasion af Ukraine i februar 2022, og klippet med ham fra VM i Qatar i november 2022, hvor han bliver truet af lokale sikkerhedsfolk for at lave et tv-indslag fra det offentlige rum, gik verden rundt.

Unikke oplevelser, du ikke ser på TV – og dilemmaer i krigszoner

Kom og hør ham fortælle om livet som korrespondent, om hvad der foregår bag kameraet, om de etiske og moralske dilemmaer, han tit står overfor, om de alvorlige historier, men også de mange pudsige episoder, tv-seerne normalt ikke oplever.

Rasmus Tantholdt deler med stor empati og hjertevarme sine oplevelser, sin store viden og sine overvejelser om livet som formidler fra verdens brændpunkter. Hans foredrag er inspirerende, oplysende og højaktuelt. Og der er plads til humor, til trods for de barske emner.

Han har modtaget en lang række priser for sit journalistiske arbejde og talent, heriblandt et German Marshall Fellowship i 2006, Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen. I 2022 vandt han Publicistprisen for sit dedikerede arbejde i Ukraine.

Selv føler Rasmus Tantholdt, at han allerede har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. Kom og få et spændende og tankevækkende indblik.