skip_to_main_content
©  Foto:

Oh Happy Day

Tirsdag 15. februar 2022 kl. 19.30.

”Oh Happy Day”, Folketeatrets teaterversion af filmen fra 2004, er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser, og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i en stillestående landsby.

Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden Carsten. Hun og veninden Grethe synger i det lille, lokale kirkekor sammen med præstekonen Kirsten, søde Lasse, kiksede Krüger og Preben, der ledsager på orglet, når han da ikke fortæller om sine børnebørn.

Samværet og sandkagen er vigtigere end sangen. Men da Hannah og Grethe oplever en koncert med et stort, berømt gospelkor, vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel.

Ved skæbnens tilsnigelse er Hannah skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af den brødebetyngede Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp.

Oh Happy Day – det bliver en opløftende aften med fælles glæde og sang, der løfter sig mod himlen 15. februar 2022 i MCH Herning Kongrescenter. Forestilling opføres i samarbejde med Team Teatret.

Bearbejdelse: Rolf Heim og Ninette Mulvad
Instruktion: Rolf Heim
Medvirkende: Marie Mondrup, Ulla Vejby, Christopher Læssø, Troels Malling Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Jakob Højlev Jørgensen, Kristian Boland, Kristine Yde, Signe Kærup Dahl mfl.
Producent: Folketeatret

Arrangør: Herning Teater
herningteater.dk - herningteater@mail.dk