©  Foto:

Mads P. – På Stor Klinge

Torsdag 7. december 2023 kl. 19.00.

Mange danskere er på fornavn med ham. Nu kan du komme helt tæt på ham. For den populære cykelrytter, verdensmester og etapevinder Mads Pedersen, blandt venner og fans blot Mads P., gæster MCH Herning Kongrescenter med sit foredrag ’Mads P. – På Stor Klinge’ 7. december – som det eneste sted i Jylland.

Den 28-årige Mads Pedersen fra Tølløse har i 2023 haft sin bedste sæson nogensinde med etapesejre i Giro d’Italia og Tour de France, en flot førsteplads i Danmark Rundt og i det hele taget topplaceringer i samtlige monumenter og klassikere, han har deltaget i. Når han gæster cykelbyen Herning, der har opfostret cykelikonet Bjarne Riis og lagt asfalt til Giro d’Italia, tager han publikum med gennem sin forrygende sæson. Og den talentfulde og bramfrie cykelrytter lægger ikke fingrene imellem, når han fortæller sin version af kampene i verdens største cykelløb.

Aftenens værter er Per Bausager og Anders Mielke, som også er værter på den populære cykel-podcast ’Forhjulslir’, der går i dybden med cykelsporten og -rytterne og fortæller røverhistorier fra feltet. Per Bausager er cykelekspert og tidligere professionel cykelrytter, der selv har deltaget i alle de største cykelklassikere, herunder Tour de France og Giro d’Italia. Han har i samarbejde med Mads Pedersen skrevet sidstnævntes selvbiografi ’Mads P – Væddeløber og Verdensmester’. Anders Mielke er cykelekspert og cykelkommentator hos Discovery/Eurosport. Sammen med Mads Pedersen vil de guide publikum igennem cykelsportens bjergrige landskaber, flade etaper og skarpe op- og nedstigninger – også oplevelserne uden for kategori.

POPULÆR CYKELRYTTER MED UNIKKE RESULTATER I BAGAGEN

Mads Pedersen blev professionel cykelrytter i 2014 og har siden høstet mange imponerende resultater. I 2017 vandt han Post Danmark Rundt. I 2018 opnåede han blandt andet etapesejr i Herald Sun Tour og en andenplads i klassikeren Flandern Rundt, og i 2019 blev han professionel verdensmester i linjeløb som den første danske herrerytter nogensinde. Samme år blev han kåret til både ’Årets Cykelrytter’ og ’Årets Sportsnavn’. Han kæmpede sig til sin første etapesejr i Tour de France i 2022, hvor han også vandt tre etaper samt pointkonkurrencen i Vuelta a España

Mange danskere så imponerede med, da han i sommeren 2023 sprintede sig til sejren på 8. etape af Tour de France, og eksperterne roste ham for samspillet med sit hold, Lidl-Trek. Og det er bare et af sæsonens beundringsværdige resultater.

Om du er dedikeret cykelentusiast, trofast Tour de France-følger, er fascineret af sportsstjerners viljestyrke og kampvilje eller bare godt kan lide gode historier og spændende mennesker, er dette en unik oplevelse, som du kan dele med familie og venner.