Gå til indhold
©  Foto:

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub - DaSK

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub, DaSK, sætter ikke flyene på museum eller hænger dem op under loftet. De restaurerer og vedligeholder flyene – og flyver med dem. Book en rundvisning og besøg hangar og værksteder. 

Nutidens svævefly er bygget i glasfiber, hvorimod veteransvæveflyene ofte er bygget af træ og med lærred og fremstår i DaSK, som da de blev benyttet i de danske svæveflyveklubber. Kun udstyret med en højdemåler, fartmåler, uld-snor og et variometer. Der flyves i de herlige gamle svævefly, ikke kun flyvning over Arnborg, men også længere ture over det jyske landskab.

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub blev stiftet i 1988 og har hjemsted på Svæveflyvecenter Arnborg. Klubbens formål er kort beskrevet, at sikre, at svæveflyvehistoriske værdier bliver istandsat, opbevaret og vedligeholdt på forsvarlig måde. De ældste fly er bygget sidst i 30’erne og de yngste fly er bygget sidst i 60’erne.

DaSK får med mellemrum overdraget svævefly fra klubber og private. Nogle er flyvedygtige men er, i ejerens øjne, udtjente, mens andre har stået hengemt under usle forhold. Disse fly kræver et stort arbejde for at blive flyvedygtige igen. Det kan tage flere år.

Klubben ejer i dag ca. 70 fly hvoraf de 33 fly er luftdygtige. 2-3 fly er under restaurering. Desuden har vi en samling af effekter der er tilknyttet svæveflyvningen i Danmark.

Rundvisning
Mod forudbestilling er der mulighed for at besøge DaSK, idet der er rundvisninger hver tirsdag, med besøg i hangar og værksteder. Rundvisning kan foregå på dansk, engelsk eller tysk.
Der kan vælges mellem følgene ture:

Pakke 1:
Velkomst med kort information om klubbens baggrund. Kort orientering om, hvordan man kan flyve. Rundtur i hangaren og værksteder med forklaring om de forskellige flys historie.
Tidsforbrug: ca. 1 time.
Pris: kr. 250,- pr deltager.

Pakke 2:
Samme program som pakke 1 med enten kaffe med rundstykker eller wienerbrød.
Tidsforbrug: ca. 1½ time.
Pris: kr. 325,- pr deltager.

Pakke 3:
Samme program som pakke 2, men med en frokostanretning.
Tidsforbrug: ca. 2 timer.
Pris: kr. 375,- pr deltager.
Drikkevarer vil være ekstra.

Ekstra:
Hvis der er interesse for at lære svæveflyvning nærmere at kende, kan der arrangeres en introduktionsflyvning.
Tidsforbrug: adskillige timer.
Pris:
Start med spil: kr. 500,-
Start i flyslæb: kr. 800,-

Min. 5 deltagere – gælder for samtlige ture.

For aftale om rundvisning kontakt:
Ib Overgard
Tlf. 2286 5901
Mail: brevduebox@gmail.com

Rundvisningerne finder sted på Svæveflyvecenter Arnborg, Fasterholtvej 10, Arnborg, 7400 Herning.

Share your wonders: