skip_to_main_content

Daniel Rye - Foredrag

Mandag 13. december 2021 kl. 19.00.

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af Islamisk Stat i Syrien. Det fortæller han om 16. november 2020 i MCH Herning Kongrescenter.

Daniel Rye rejste til Syrien på en reportagetur som freelancefotograf. Rejsen til Syrien tog imidlertid en noget uventet drejning og blev længere end forventet. I 2013 blev han pågrebet og taget til fange.

I foredraget ’398 dage som gidsel hos Islamisk Stat’ beretter Daniel Rye levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangenskab i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

Fri efter fangenskab?
I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger blev den daværende freelancefotograf løsladt i sommeren 2014, hvorefter Islamisk Stat dræbte de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger – én efter én.

Foredraget vil kredse om tankevækkende temaer som overlevelse af tortur og fangenskab. Hvordan formår man at bevare håbet, når det ser allermest sort ud og knytte venskaber? Hvordan vender man tilbage til en helt almindelig hverdag, når man bliver fri efter fangenskab?

I Puk Damsgårds bestseller ’Ser du månen, Daniel?’ fra 2015 er Daniel Ryes grufulde beretning skildret. Bogen er blevet filmatiseret med Esben Smed i hovedrollen som Daniel Rye.

Det tankevækkende foredrag med Daniel Rye kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 13. december 2021.