skip_to_main_content
©  Foto:

Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert

Torsdag 3. februar 2022 kl. 20.00.

’Alley Cat’, ’Forelsket i København’, den ikoniske musik til ’Matador’, ’Olsen Banden’ og en lang række andre film. Alle danskere har nynnet med på musik af det folkekære musikgeni, pianisten og komponisten Bent Fabricius-Bjerre, der døde i sommeren 2020, og som har efterladt et markant aftryk på den danske kultur- og musikarv.

Sidste gang, den folkekære komponist selv besøgte MCH Herning Kongrescenter, var til et foredrag i 2009. Nu kan publikum opleve en storslået hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner spiller de største af komponistens melodier og fortæller historier om ét af Danmarks største ikoner i MCH Herning Kongrescenter torsdag 3. februar 2022.

På scenen kan man opleve:
- Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres nære ven, som vil synge hans sange og fortælle historier om deres livslange venskab.
- Trine Pallesen – Hun har turneret med Bent Fabricius-Bjerre siden 2009, og vil til koncerten synge hans sange og binde det hele sammen med historier fra deres mangeårige musikalske venskab.
- Mathias Heise – Mundharpespiller, der betragtes som ét af de største danske jazz-talenter herhjemme. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter nogensinde i både 2018 og 2019.
- LiveStrings – Strygerkvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album ’Natsværmeri’ (2018). Sammen spillede de en række udsolgte koncerter landet over i 2018 og 2019.
- Nicolai Kornerup – Pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet ’Natsværmeri’ og filmen ’Kollision’.
- David Springborg – Guitarist fra orkestret ’De Græd’ - det charmerende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor tog flyglet under armen og begyndte at spille koncerter.

Sammen vil de åbne Bent Fabricius-Bjerres næsten uendelige bagkatalog, som har opnået status som folkeeje.

Se frem til en unik og rørende koncert, der vækker gamle minder og skaber nye, i MCH Herning Kongrescenter.