EM Damehåndbold 2020

FREDAG 4. DECEMBER - TORSDAG 17. DECEMBER

DANMARK HAR HJEMMEBANE I JYSKE BANK BOXEN 

Om arrangementet

Fredag den 4. december 2020 går det løs i Jyske Bank Boxen igen, når Danmark spiller åbningskamp i forbindelse med EM i Kvindehåndbold.
Hvem det bliver imod skal afgøres i kvalifikationen, som der netop er trukket lod til. 

Værtskabet er delt mellem Danmark og Norge. Begge lande får glæde af to grupper i indledende runde og én mellemrunde, mens kampene i finale-weekenden spilles i Oslo.

Jyske Bank Boxen bliver vært for Danmarks indledende gruppe og for mellemrunden med de bedste hold fra de to danske grupper. Det er endnu ikke besluttet i hvilken by, den anden indledende gruppe i Danmark skal spilles.

Som en kuriosum er Herning og Jyske Bank Boxen i øvrigt den første by og arena i verden, der har lagt gulv til alle de fire store håndbold mesterskaber, såvel EM som VM for både mænd og kvinder. EM i december 2020 vil således markere 10 års jubilæet for den første store slutrunde i Jyske Bank Boxen.

En stor fest

I Herning ser man frem til endnu en gang at være værter for Danmark ved et stort internationalt håndboldmesterskab, hvilket man senest var ved VM i Herrehåndbold i januar 2019, hvor det danske landshold vandt en overbevisende guldmedalje.

- Vi er stolte over, at DHF igen har valgt Herning som værtsby til en stor international slutrunde. Det bliver femte gang på 10 år, at Jyske Bank Boxen er hjemmebane for et dansk håndboldlandshold, og det er altid en fornøjelse at se det engagement som hele DHF, og ikke mindst spillerne, lægger for dagen. Vi ser frem til at huse en stor fest for mennesker fra hele landet i december 2020, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup.

Gensynet vækker naturligvis også glæde i MCH A/S, der driver Jyske Bank Boxen.

- Stort tillykke til DHF og Danmark med endnu en stor slutrunde. Vi elsker håndbold og mesterskaber, og glæder os over, at DHF igen viser os den tillid, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og slår fast:
- Vi glæder os til at byde både nationer og publikum velkommen, og vi vil gøre os umage for at skabe hele Danmarks hjemmebane i tæt samarbejde med DHF og Herning Kommune.

Overblik over håndboldslutrunder i Herning:

- Januar-februar 1978: VM for mænd. Det niende (indendørs) VM i håndbold og det første på dansk jord. Mesterskabet blev spillet i 23 forskellige byer fordelt over næsten hele landet, heriblandt Herning, hvor kampene blev spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning.

- December 1996: EM for kvinder. Blev spillet i fire danske byer. Blandt andet blev semifinaler, placeringskampe og finalen spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning. Her vandt Danmark over Norge.

- December 2010: EM for kvinder. Delt værtskab mellem Norge og Danmark, hvor kampene blev spillet i tre byer. Mellemrunde (gruppe 1), semifinaler, bronzekamp og finalen, hvor Norge slog Sverige, blev spillet i den nybyggede Jyske Bank Boxen.

- Januar 2014: EM for mænd. Blev spillet i fire danske byer, heriblandt Herning, som var hjemmebane for Danmarks kampe i den indledende runde og i mellemrunden. Også semifinalerne og finalen, hvor Frankrig slog Danmark, blev spillet i Jyske Bank Boxen.

- December 2015: VM for kvinder. Kampene blev spillet i fire danske byer. Danmarks kampe og finalestævnet blev spillet i Jyske Bank Boxen, hvor Norge vandt over Holland i finalen.

- Januar 2019: VM for mænd. Delt værtskab mellem Tyskland og Danmark. Jyske Bank Boxen bliver vært for 14 af de 15 kampe i Danmarks indledende gruppe, herunder fire af Danmarks fem kampe samt alle ni kampe i den danske mellemrundegruppe, placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen samt bronzekampen og finalen.

Det fulde kampprogram kendes først når kvalifikationen er spillet færdig.

YDERLIGERE INFORMATION

TID

Første spilledag er fredag 4. december 2020
Det endelige kampprogram oplyses senere

STED

Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning
 

Spisning
Der er mulighed for at købe mad og drikke inde i Jyske Bank Boxen.
Bemærk: Det er ikke muligt at medbringe egen mad og drikke! 

GARDEROBE

Der er bemandet garderobe i Foyeren i Jyske Bank Boxen

BEMÆRK

Højden på Upper Level er mellem 12 - 17 meter fra gulvniveau

WEBSITE

www.dhf.dk 

ARRANGØR

Dansk Håndbold Forbund

Åbningstider / Tidspunkter

04/12/2020 - 17/12/2020 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitHerning mail@visitherning.com
 

Kontakt

Adresse

Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

Telefon

+45 9926 9926

Fakta

  • Type

    • Sport

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.95287992
Latitude : 56.11820616